MC i Norge

Motorsykler har lenge vært populært i Norge, og mange mener at vårt lille land har de aller beste motorsykkelveiene i Skandinavia. Naturen kan ha mye med dette å gjøre, siden de fantastiske fjordene og fossene man kan se fra de krokete veiene gir en helt spesiell følelse i kroppen. Nesten en halv million nordmenn har MC-lappen, altså Klasse A førerkort. Det betyr at nesten hver tiende nordmann kan kjøre motorsykkel. Derfor er det ikke noen særlig overraskelse at MC-kultur og MC-klubber lenge har vært en del av vår kultur.

Mange gode klubber for motorsyklister

Med over ett hundre tusen motorsykler på veiene måtte eierne organisere seg i ulike interesseklubber. Sognefjorden, Trollstigen og Atlanterhavsveien er høyt anbefalte MC-turer enhver motorsykkeleier bør unne seg før eller siden i livet. Lofoten, Nordkapp og Alta-Kautokeino er også nydelige motorsykkelturer å ta seg tid til, så lenge man har tid og mulighet. Det finnes mange dusin motorsykkelklubber i Norge, og de aller fleste holder seg langt unna de kontroversielle 1 %-klubbene man leser om i nyhetene. MC-gjengene er egentlig en skam for motorsykkelindustrien, siden de ødelegger imaget til disse magiske doningene på to hjul.

Norske MC-klubber fra 1916

Den aller første MC-klubben i Norge dukket opp så tidlig som i 1916 i Oslo, med navnet Norsk Motorcycle Klub. Nå om dagen er de aller fleste interesseklubbene for motorsyklister organisert under Norsk Motorcykkel Union, forkortet NMCU. BMW MC-klubb er blant de største, siden motorsykler fra den kjente tyske produsenten lenge har vært populære i Norden. Fra Ålesund og Gange Rolv HD MC i sør til Jotunheimen MC i Skjåk, videre til Bodø MC i Nordland og Hjelmen MC i Hammerfest – MC-klubbene i Norge er mange, og finnes overalt i landet. Her vil du finne all informasjon du som motorsykkeleier behøver, uansett hvor i landet du befinner deg. Få med deg de beste veiene, de store treffene og messene, diverse interesseklubber og så videre. Følg med på MC i Norge.