MotoGP – Riders Championship 2015

MotoGP, eller Verdensmesterskapet i roadracing for motorsykler, er det mest prestisjefulle av alle konkurranser for motorsyklister. Årets mesterskap for førerne, såkalte Riders Championship, er langt mer overraskende enn hva ekspertene trodde fra start. Mange spådde at Marc Marquez skulle fortsette dominansen, men spanjolen har måttet trekke seg ut av hele tre løp så langt i sesongen. Dette var som en gave til den største konkurrenten, legendariske Valentino Rossi – italieneren leder for øyeblikket mesterskapet. Like bak finner man dog Jorge Lorenzo, som fortsatt er langt i fra å miste håpet om en gullpokal.

Veteranen Valentino Rossi

Rossi er en av de eldre motorsyklistene i MotoGP, med over ti år bak ryggen i sporten. Han anses av mange til å være motorsykkelsportens største personlighet gjennom tidene, med utallige seiere og en særegen stil. Rossi gir aldri opp – selv etter flere dårlige løp fortsetter han som ingenting og klamrer seg til de øverste plasseringene. Italieneren har vunnet hele seks verdensmesterskap og over åtti individuelle løp. En prestasjon kun forbigått av én annen italiensk legende – Giacomo Agostini.

Marc Marquez – den unge

Denne spanske motorsyklisten er en kommende legende. Selv om han kun er 22 år gammel regnes han allerede som en av de aller beste førerne gjennom tidene, og én av kun fire personer som har stukket av med VM-titlene i alle tre kategorier for motorsykler. Han var en favoritt til å vinne årets MotoGP, men etter tre mislykkede løp ligger han akkurat nå på en fjerdeplass. Kjenner vi spanjolen rett, vil han dog komme sterkt tilbake og krangle med Valentino Rossi om seieren i mesterskapet.

Jorge Lorenzo kommer hakk i hæl

En annen spanjol, Jorge Lorenzo, ser ut til å kunne utfordre Valentino Rossi i årets MotoGP. Han har vunnet fire løp av totalt ni så langt i år, og ligger kun tretten poeng bak lederen for øyeblikket. Lorenzo, som vant to mesterskap før landsmannen Marquez kom på banen, må virkelig bevise at han har det som trengs for å ta seieren hjem.