NM Roadracing – Arctic Circle Raceway

Norge er et veldig spesielt land med unik natur og flotte omgivelser uansett hvor man befinner seg. Når det kommer til motorsport har mange nordmenn viet sitt liv til sporten, og dermed har vi mange internasjonale stjerner å skryte av. Selv om vi dessverre ikke har noen Formel 1-bane her hjemme, finnes det flere spennende motorsportbaner å besøke om man liker motorsport mer enn alt annet.

En verdenskjent, vel ansett bane i nord

Arctic Circle Raceway er en verdenskjent bane som ligger få kilometer fra Mo i Rana i Nordland fylke. Det spesielle med Arctic Cirle Raceway er at den ligger kun 30 kilometer sør for polarsirkelen, og dermed er det fullt mulig å kjøre 24-timers løp der på grunn av midnattssolen om sommeren. Dette er verdens nordligste motorsportbane, og hit kommer ulike stjerner for å trene under vanskelige værforhold.

En utfordrende bane som alltid er med som NM-bane

Norgesmesterskapet i roadracing tar alltid turen innom Arctic Circle Raceway, for her må man virkelig være på sitt beste for å vinne. Roadracing, billøp med klassiske biler, vanlige billøp og langtidsløp, såkalte endurance-løp arrangeres her med jevne mellomrom. Norges raskeste motorsyklister og bilførere tar turen til Arctic Circle Raceway hver sommer for å konkurrere i Superbike, SuperStock600, Roadrace og andre typer motorsport. Moderne tribuner og gode overnattingsmuligheter i området gjør dette til et absolutt must å besøke for alle bilfrelste mennesker fra hele landet.